Епизод: "Патриотизмът е просто любов"

Публикувано на: 2010-01-26
В интервю за казанлъшкия вестник "Долина" от рок група Епизод изразяват своята позиция по въпросите за патриотизма, расовата и верска нетърпимост. Басистът Симеон Христов споделя пред медиата:

"Расовата и верската нетърпимост са истинско проклятие. Срам за човешкия род. Съвсем скоро, само преди шейсет години, няколко десетки милиона човека заплатиха с живота си за това варварство. И най-страшното е, че това продължава. Спомнете си Световния търговски център в САЩ, самоубийствените атентати в много страни, чуйте изявленията на европейски политици расисти - наричат се националисти. А вие ме питате за границата между патриотизма и този кошмар? Каква граница, като тези понятия въобще нямат допирни точки. Едното е тъмната страна, злото. А другото, патриотизмът -  е просто любов. Когато обичаш своя народ, своите предци, които са ти завещали земята, върху която живееш, езика, на който говориш, кръвта във вените ти  - тогава с какво биха ти попречили други народи  или етноси в твоята държава да обичаш всичко това и да бъдеш патриот? На тази любов нищо не може да попречи и всеки човек има правото да обича всичко това. Ако иска, разбира се. Това е Патриотизмът за мен – Любов. Това изключва омраза към когото и за каквото и да било."

Друго, което става ясно от материала, че Епизод ще издадат следващия си албум тази пролет с албум на съвременна тематика, а до края на година по всяко вероятно ще излезе и рок операта "Аспарух".
 
Епизод
Коментари (0)
Коментарите са на публикуващите ги. Про-Рок не носи отговорност за съдържението в тях.

| Страница 1 |