Родолюбците Епизод представиха Старият воин

Публикувано на: 2008-06-03

В понеделник, в деня на смъртта на Ботев, в столичния Дом на културата "Средец" родолюбците Епизод представиха своя нов албум Старият воин. Концертът отбелязва началото на честването на двайсетгодишнината на бандата, което ще достигне своя апогей след една година на същата дата. Събитието беше предшествано от коктейл, на който присъстваха журналисти и приятели на нашенците, сред които Звезди (Ахат) и други културни дейци на българската рок музика.

След седем и половина залата започна да се пълни, а на всеки, закупил си билет (5 лв.) групата подаряваше новия си албум.
В осем и нещо на сцената пред пълната зала излязоха воините Драгомир Драганов, Симеон Христов, Христо Гьошарков и Делян Георгиев и откриха с една от по-"прашните" си песни, а именно – Молитва. След нея последваха известните вече на всеки парчета от албумите Българският бог, Мъжки песни и Свети Патриарх Евтимий. Новият албум беше представен от парчетата Раковски, Майце си, Бенковски, Батак, Кубрат и нашумелият напоследък Старият войн.

Около 600 верни на родната банда последователи пяха заедно с любимците си революционните и хайдутски песни, развяваха национални флагове, а в паузите между песните ревяха и охлаждаха гърлата си с бира. Въпреки че концертът трябваше да акцентира върху новия албум, Епизод останаха верни на основното журналистическо правило – "Дай на публиката каквото иска", и изсвириха всички песни от Българският бог, а от Патриарх Евтимий и Мъжки песни прозвучаха само Война и На прощаване.

В интервю за Про-Рок (което ще прочетете в следващия брой) китаристът Драгомир Драганов разкри, че групата усилено работи и по нов албум, вдъхновен от Аспарухова България, който по всяка вероятност ще прерасне в рок опера.

Епизод

Епизод

Коментари (1)
Коментарите са на публикуващите ги. Про-Рок не носи отговорност за съдържението в тях.
#1
Асен - 2008-06-03 13:53:12

Жестоко  беше!  За  следващият  път,  живот  и  здарве,  трябва  да  науча  текстовете  по-добре. 


| Страница 1 |