Face-to-Face with Pro-Rock

Кристиан Савов:
Здрасти! На 47 г. съм и слушам траш от 1984 г. Напоследък съм на черешата от кеф, че великите стари групи в този жанр издадоха удивителни албуми: Megadeth, Slayer, Anthrax, Testament, Metallica, Kreator, Overkill, че даже и Exodus (които в последните 20-ина години почти бях отписал). Мислиш ли, че тази тенденция ще се запази или това е просто случайност?
Тодор Тодоров
Тодор Тодоров: За период от десетина години качеството при големите в стила наистина се беше превърнало в тенденция, но пък от последните албуми на изброените от теб групи бих слушал отново единствено тези на Slayer и Kreator, така че не знам. Добри албуми обаче винаги ще излизат, ако не идват от Metallica или Anthrax, ще ги намерим другаде.
Кънчев:
Кои чуждестранни англоезични списания би могъл да препоръчаш и как се абонираш за тях?
Stiff
Stiff: Terrorizer, Decibel, Classic Rock На сайтовете им има подробни насоки как да се абонираш и в какъв формат да ги получаваш - дигитален или физически.
Кристиян:
Това не е точно въпрос, но... Сега съм на 15. Почнах да чета Про-Рок, когато бях на 12. Взимах си почти всеки брой и много се кефих. От време на време ги чета отново, с надеждата да намеря някое ревю или интервю, което съм пропуснал. Рядко се случва и в крайна сметка препрочитам. И въпреки, че знам какво пише пак го чета. Може би защото е на хартия, а и за жалост не останаха метъл списания в България...Стана ми доста тъпо като разбрах, че го спирате, но предполагам не сте искали и такива са били обстоятелствата. В крайна сметка искам да пожелая късмет на целия екип в бъдещите ви занимания...а кой знае...може нещо да се случи...
Найден Колчев
Найден Колчев: Привет, Кристияне Тъкмо бях започнал да си мисля, че хората тук имат къса памет - благодаря ти за хубавите думи. Повече метъл списания (хартиени) в България няма да има. Това е реалността и трябва да я приемем.
Извинете, търся блек.:
Хареса лиTheories of Flight?
Михаил Маринов
Михаил Маринов: Да, и то повече, отколкото очаквах. Албумът носи духът и класата на Fates Warning от 90-те.
Йордан Йовчев:
Здрасти Стифф, Въпросът ми е какво мислиш за хардкор сцената в България в момента? Има ли нови имена, които ти правят впечатление? Какво мислиш за култовите вече банди в жанра Redound и Melekh? Могат ли да повторят успеха, на който се радват легендите Last Hope? Благодаря
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов: Хардкор сцената в България винаги е била по-силна и по-автентична от метъл сцената ни. Мисля, че това отговаря на всичките ти въпроси.
Kveben:
Одобряваш ли идеята зад Death:DTA, беше ли на концерта и хареса ли ти?
Виктор Колев
Виктор Колев: Ще започна от втората част на въпроса. разбира се че бях на концерта. Individual Thought Patterns ми е един от най-любимите дет метъл албуми на всички времена. Беше чест и привилегия да гледам на сцената хора, които са го създавали заедно с Чък. Бях и в компанията на стабилни олдскуулъри, и си прекарахме жестоко в куфеене и поркане, както трябва да си бъде на дет метъл концерт. Дали е удачно? Това не се бях замислял много, но вероятно ще ми трябва и информация от кухнята, за да дам еднозначен отговор. Нямам представа дали част от приходите от тези турнета и продажби на мърч отиват за семейството на Чък. Би трябвало обаче по някакъв начин да се помага на семейството му, защото Чък не се беше осигурявал здравно и всички медицински интервенции бяха покрити от близките му и дарителски кампании на феновете. Чрез подобни концерти млади фенове могат да се докоснат до музиката на Death. И ако през 90-те музиката се разпространяваше чрез музикални магазини, писма между феновете и т.н., сега вече сме в ерата на Интернет, но най-важното за метъла остава концертите. Щом едно такова шоу разпродава няколкостотин билета, то вероятно има смисъл да се прави. Лично аз, бих отишъл отново на подобен концерт. Просто нямах шанс да гледам Чък, за това ще гледам да наваксвам.
Делян:
Здравей. Спомням си,че когато излезе "Превъплъщенията на хеви метъла" и мнооого след това четях статиите за отделните групи (дори за групи,които не ми харесват) по няколко пъти,много от тях знаех и почти наизуст. Безценна за времето си книга,наскоро пак я преглеждах и все така си звучи интересно (разбира се с уговорката,че информацията за групите е до 92-ра-93-та), накратко - страхотна книга. (Жалко,че днешната метъл младеж няма как да я оцени). Въпросът ми е,поглеждайки назад,на базата на натрупания с годините опит,би ли променил нещо в текстовете/статиите за отделните групи (нямам предвид да актуализираш информацията за тях), би ли ги редактирал? (Ако приемем,че имаш свободното време да го направиш)
Велин Станев
Велин Станев: Здравей, Бих ги написал по съвсем друг начин. Но това е нормално. Тогава бях на 20 и няколко във времена на никаква информация. Бях емоционален, отдаден и се чувствах на мисия. Сега съм дърт, компетентен и всезнаещ. Ха, Ха, Ха. В интерес на истината сериозно се замислям за Превъплъщенията на хеви метъла - 25 години по-късно. Но наистина ми трябва доста свободно нвреме, а аз го нямам. Все пак мисля и може и да стане. Ще изглежда по съвсем друг начин - като книга на дъртак-скептик. Е, поне доста по-добре като книжно тяло и графично оформление.
Blooddrunk:
Здравей, Какво ти е мнението за постъпката на Anselmo в края на Dimebash? Пиянска изцепка или негови възгледи? Като изключим колко малоумна е тя, мен ме ядоса как много медии и музиканти казаха, че винаги е бил такъв и ги е говорил такива неща множество пъти. Ами защо чакаха това клипче да си кажат след толкова години??? П.С. Знам, че може би ти е омръзнало, но бих се радвал по-често да драсваш нещо в блог(овете)си :)
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов: Мисля, че Phil прави тези неща от чиста глупост. Както казах някъде, за мен той е следващият Di'Anno - култов, но креативно фалирал и търсещ внимание.
Злия слон:
До главния редактор имам два три въпроса. Първо защо не кажете каква е точната история около спирането на списанието.?Или как точно фалира? Второ, чувствате ли се предатели на каузата да има рок преса в БГ? Трето: Аз имам още много броеве на про-рок които на съм чел. Ама като ги прочета ще усетя съвсем липсата ви. Като с порно списанията, няма ги вече и ми липсват.
Найден Колчев
Найден Колчев: Хаха, оправи ми деня, наистина Точните причини съм ги посочвал нееднократно. Ето едно четиво, което сигурно си пропуснал:

Да се чувстваме предатели? Това пък отде ти хрумна? Та ние бяхме самата преса. Относно броевете, които не си чел - не се хаби. Не можеш да върнеш миналото както и порно списанията.
Kalin:
Има ли някакъв вариант последния брой да бъде издаден на хартиен носител?
Найден Колчев
Найден Колчев: Хипотетични варианти винаги би могло да има. Реален вариант обаче няма.
| Страница 1 | Следваща »