Запомнящо се шоу на Hatebreed в Pork Pie

Публикувано на: 2012-07-17

Pork Pie е прекрасно място за провеждане на концерти през лятото! Това най-първо. Има готина атмосфера, няколко бара, достатъчно голяма сцена и място да побере поне 600-700 души, което го прави перфектен за подобен род събития.

Pork Pie е прекрасно място за провеждане на концерти през лятото! Това най-първо. Има готина атмосфера, няколко бара, достатъчно голяма сцена и място да побере поне 600-700 души, което го прави перфектен за подобен род събития.

Така че позитивите започнаха да изскачат още със стъпването там. Vendetta се представиха прилично, но ние и без това отдавна си знаем, че винаги са на ниво. Гостите от Македония Smut, макар и приети не толкова ентусиазирано, колкото Vendetta, бяха дори още по-добри – разчупени, приятно мелодични и отдадени. Що се отнася до Last Hope, напоследък ми харесва все повече и повече да ги гледам, тъй като намирам новият албум за най-добрият в кариерата им, а песните от него  звучат великолепно на живо.

Неусетно мина времето до хедлайнърите и ето, че Hatebreed са на сцената шест години, след като за пръв път бяха в България. Нека оставим изброяването на имената им на други медии. Първото, което ми минава през главата е, че тези пичове, мамка му, удрят лошо - единствената дума, с която може да се опише какво се случи на 16-ти е ТЕЖКО. Чухме всички брутални тупалки, които са задължителни за петимата от Кънектикът - Everyone Bleeds Now, Hands Of A Dying Man, In Ashes They Shall Reap, To The Threshold, Tear It Down, Defeatist, Never Let it Die, Perseverance - you fuсking name it - няма смисъл да споменавам и ОНЕЗИ ДВЕ парчета. Сред шарената тълпа кипеше – мош, хора, които знаят всеки текст (няма много банди, които да имат толкова отдадени фенове) и епизодични псевдокарате денсъри, а самата група превръщаше ентусиазма на феновете си в енергия, която може да реши проблемите ни с атомните електроцентрали за следващите няколко години . След пърите 5-6 парчета вече беше такава жега, че не ми се мисли какво щеше да е, ако бяхме в затворено помещение – нещо, за което Re-Act и TMR заслужават искрени поздравления. Друго, което направи впечатление бе, че имаше заграждения пред сцената и така донякъде се бе изгубил непосредственият контакт между публика и група – т.е. Hatebreed отдавна са надскочили всякакви стилове и нямат нужда от обвързващ етикет, защото са еднакво обичани и от хардкорове, и от метъли. Като цяло, много хубаво събитие, както заради удачните решения, свързани с организацията и мястото на провеждане, така и заради цялостното усещане и бандите, които участваха. Но лично според мен при Hatebreed я нямаше онази магия, която няма как да бъде описана в който и да е репортаж, но примерно направи концертът на Terror абсолютно велик и неповторим. Това са дреболии, разбира се, защото в година, в която имаме щастието да гледаме Deez Nuts, Terror, Cruel Hand и Hatebreed у нас, нямаме право да мрънкаме за каквото и да е.

Hatebreed

Hatebreed
снимка: Николай Илиев (Мечката)

Фенометър: 8
Бандометър: 8.5
Публика: около 600 души

  • HATEBREED, Last Hope, Smut, Vendetta
  • Pork Pie Open Air Club, София, 16.7.2012 г.
  • организатор: Re-act и Tangra Mega Rock
  • Антон Калмуков
     
Коментари (0)
Коментарите са на публикуващите ги. Про-Рок не носи отговорност за съдържението в тях.

| Страница 1 |