Пролетта дойде с Anneke Van Giersbergen в клуб Mixtape 5

Публикувано на: 2012-04-22

Българската публика изглежда винаги е готова за нова доза Anneke Van Giersbergen, независимо дали ни се предоставя в акустична или рок опаковка.

Българската публика изглежда винаги е готова за нова доза Anneke Van Giersbergen, независимо дали ни се предоставя в акустична или рок опаковка. А, както се разбра от концерта по случай шестия рожден ден на радио Тангра Мега Рок, дори нямаме нужда от каквото и да е подгряване, за да се насладим максимално на магията на холандката и нейната банда, която претърпя нова смяна на името си, но продължава да е в същия състав, включващ и съпруга на Anneke Rob Snijders.

Концертът започна точно по график в 20.30, а клуб Mixtape 5 бе изпълнен със шарена тълпа, като се мине от нагласени готик мацки, през хардкор метъли, та до хора с тип на случайни минувачи. Но когато музиката започна, стана ясно, че случайни хора в клуба няма и това много бързо направи впечатление и на бандата. Както Anneke отбеляза по-късно, бием заспалите холандски фермери по всякакви показатели, особено с това, че знаем текстовете и обръщаме внимание на това кой свири на сцената, а не се наливаме само с бира. Е, честно казано, оставаше и да не бием толкова ниско сложена летва, но хуморът в цялата история беше достатъчен, за да не ни засегне. Логично, Anneke и компания наблегнаха на чисто новия си студиен албум Everything Is Changing, но освен това се разходихме из миналото с по-стари парчета на Agua de Annique (Beautiful One, Circles, Witnesses), както и кавъри на The Gathering (Saturnine), Devin Townsend Project (Hyperdrive) и Chocolate Genius (Down So Low). За пореден път се убедихме в таланта на Anneke да пленява публиката независимо дали стои пред нас само с акустична китара или куфее, съпроводена от електрически китари. Просто гласът й е толкова уникален и многопластов, че винаги има с какво да ни изненада. Естествено, никой не искаше изживяването да свърши и скандиранията продължиха дълго след „задължителния” бис и „лека нощ”. За наша радост, Anneke се върна на сцената и смутено обяви, че вече е била на половината път за къщата си, но не можела току- така да ни пренебрегне и ни попита какво искаме да ни изпее. След известно увещание се спря на Hey, Okey!, напълно подходяща в случаи, когато нещо толкова ти харесва, че не искаш да свършва. Е, оказа се, че всички, включително и самата Annie, сме позабравили текста на втория куплет, но това само направи изпълнението още по-чаровно. 

Фенометър: 9
Бандометър: 8.5
Публика: 300 души

  • Anneke Van Giersbergen
  • 21.04.2012 г., клуб Mixtape 5, организатор Тангра Мега Рок
  • Мартина Маринова
  • снимки: Милена Радева


 

Anneke Van Giersbergen

Anneke Van Giersbergen

Anneke Van Giersbergen

Anneke Van Giersbergen

Anneke Van Giersbergen

Anneke Van Giersbergen

Коментари (2)
Коментарите са на публикуващите ги. Про-Рок не носи отговорност за съдържението в тях.
#2
plamenhk - 2012-04-26 13:18:20

Миииии  позагладила  се  е  .А  какво  маце  бешееее  ехееее.

1
#1
Хартиен Гад - 2012-04-23 09:10:43

абе  аненке  на  сашка  васева  заприличала 

4

| Страница 1 |