Прекрасни Pretty Maids в Каварна

Публикувано на: 2015-05-08
Публикувано от: Wolf
редактор - отдел 'Новини'

Гергьовден отново се оказа малко повече празник за всички онези, които пренебрегнаха ниските температури в сряда вечерта и избраха да отбележат 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия на централния площад в Каварна.

Гергьовден отново се оказа малко повече празник за всички онези, които пренебрегнаха ниските температури в сряда вечерта и избраха да отбележат 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия на централния площад в Каварна. Защото там в 21 часа градчето беше разтърсено от датската хеви банда Pretty Maids. Момчетата, някои от тях вече прехвърлили половин вековния юбилей, представиха добре подбран „best of”, който предложи хитове, хитове и още няколко хита за финал. Още по обяд Ronnie Atkins се появи на сцената на площада, за да поздрави каварненци, при това на български:

Честит празник и довечера (това вече на английски), ще Ви сритаме задниците.

... Преди  Pretty Maids вечерта пред публиката излезе Александър Филчев – Санеца, който подари на празнуващите и пиещите китка от стари рок и блус класики. И след като вечерта премина в нощ, площадът беше огласен от датския динамит  Pretty Maids. Повече от 30 години история стоят зад гърба на един от най-яките музикални експорти на Скандинавската страна. И ако се чудите дали все още бандата свири като съпорт – да, прави го, за колегите им от Volbeat, ама това е друга тема... Концертът протече съвсем в рамките на предвидимото, но удоволствието беше пълно, защото цял сет от Pretty Maids е невероятно изживяване – бързи песни, бавни песни, среднотемпови песни, заиграване с публиката, шеги между музикантите, як звук, въпреки липсващата китара в началото, хитове и други благинки. Имаше и разпяване и недоволство, и одобрение за участието на публиката, и редовните тъпи кретени, които не спряха да крещят „Slayer“ на всяка пауза... Ама щом заветът го повелява - „на всеки концерт, независимо на кого е и къде е, трябва да се крещи „Slayer“, трябва да се спазва...  Иначе сетът беше подбран с изключителна прецизност, за да не доскучава. Класическите парчета бяха оставени за бис. Музикантите се изкефиха, публиката се изкефи, а накрая за най-откачените от феновете имаше палки и перца. И заря,  която сложи точка на празника и начало на обратното броене до десетия Kavarna Rock.

Коментари (3)
Коментарите са на публикуващите ги. Про-Рок не носи отговорност за съдържението в тях.
#3
ГНР - 2015-05-10 22:07:49

Поне  нямам  съмнение,  че  ти  си!

8
#2
А сега де - 2015-05-10 16:11:47

Като  не  си  чул  да  се  вика  Слейър  -  дали  си  или  не  си    и  ти  тъп  кретен?

3
#1
ГНР - 2015-05-08 22:09:08

Концертът  беше  страхотен!  Това  за  Слеър  не  го  чух?

7

| Страница 1 |