Убийствен концерт на Slash на 4-ти февруари

Публикувано на: 2013-02-05

Ако някой някога ви пита какво трябва да представлява един рокендрол концерт, то просто му купете билет за най-близката дата на шоу на Slash

  • SLASH FEATURING MYLES KENNEDY & THE CONSPIRATORS, ALLEY SIN
  • 04.02.2013 г., зала Фестивална
  • Организатор MOE Music
  • Антон Калмуков
  • Снимки: Милена Радева

Добре, нека си спестим метеорологичните глупости, клишетата от сорта на „тълпата започна да се събира пред залата още в еди-колко-си часа“ и т.н. и просто да кажем, че може да сме едва февруари, но има много голяма вероятност вече да сме станали свидетели на най-якия концерт в България за 2013-та. Фестивална е отвратително място и триумф на социалистическото архитектурно малоумие, обаче в същото време в София май няма по-добра зала с подобен капацитет, което достатъчно говори за ситуацията с подходящите за концерт места в столицата. Ако не друго, поне звукът беше на добро ниво през повечето време – нещо, което рядко може да се случи там.

Никога досега не бях гледал Alley Sin и нямах конкретни очаквания, въпреки подигравателните коментари от сорта на „сега ще видиш БГ Motley Crue”, които чух из публиката и от приятели. Честно казано, мисля, че бандата се справи доста добре. Момчетата се държаха така, все едно са истински звезди, и със симпатичния си и бутафорен пънкарлив глем рокендрол в духа на ранните Poison, Hanoi Rocks, и може би дори New York Dolls, нямаше как да не докарат усмивка на лицето ми. Проблемът им просто е, че музиката, която правят, не е предназначена за малки клубчета, където трима души знаят парчетата им, а за концерти от подобен мащаб. Е, може би ако не живяха в клоаката на Европа щяха да получат това, което заслужават, но няма смисъл да продължаваме по темата… 20-30 минути след като Alley Sin приключиха, на сцената най-накрая излязоха хедлайнърите на вечерта. Най-големият плюс на шоуто им според мен беше, че останахме с усещането, че гледаме истинска, 100% рокендрол банда, а не концерт на Slash + наемници, над които той да изпъква. Е, супер досадното 10-12 минутно соло, което разцепи Rocket Queen наистина ни дойде в повече, но пък май как да минем без подобно нещо, когато става въпрос за китарист от подобен калибър. Иначе освен нея, от класиките на Guns чухме и Mr. Brownstone, Nightrain, Sweet Child O’ Mine, Paradise City и Welcome To The Jungle, всички, от които, случайно или не, са от Appetite For Destruction. Далеч по-интересно беше обаче да чуем парчетата от прекрасния последен албум Apocalyptic Love, и по-специално едноименното, One Last Thrill, You`re A Lie, No More Heroes, Halo, Anastasia и Bad Rain и бонуса Carolina („онова“ с talkbox-а) - може и да пропускам нещо, но картинката е ясна – почти цял албум, за съжаление без убийствената We Will Roam. От предния пък The Conspirators направиха Ghost, двете парчета, в които пее самият Myles – Back From Cali и Starlight, и един от най-добрите моменти в кариерата на Motorhead, Dr. Alibi, ха-ха-ха-ха! Имаше и Velvet Revolver (Slither влезе супер добре в края на шоуто!), както и Slash’s Snakepit. Какво друго? Myles Kennedy е супер голям симпатяга и е великолепен не само в студио, но и на живо – и освен че наистина беше фронтмен на бандата си, балансираше badass отношението на Slash с постоянната си усмивка, а когато се налагаше, оставяше микрофона на басиста Todd Kerns (Dr. Alibi и Welcome To The Jungle). Изобщо, прекрасни два часа и нещо – достатъчни, за да си в настроение поне още седмица след шоуто.

  • БАНДОМЕТЪР: 9.5
  • ФЕНОМЕТЪР: 7
  • ПУБЛИКА: 3500-4000 ДУШИ

Slash

Slash

Slash

Alley Sin

Alley Sin

Коментари (0)
Коментарите са на публикуващите ги. Про-Рок не носи отговорност за съдържението в тях.

| Страница 1 |